Aktiviteter til fritidscentre

Pædagogiske aktiviteter til fritidscentre

Forløb og materialer

Der er ikke udviklet specifikke aktiviteter målrettet børn og unge i fritidscentrene på samme måde som til børnehaverne. Dagen forløber meget anderledes i et fritidscenter, og vi henviser derfor til en række undervisningsforløb, der egentlig er målrettet skolerne, men som kan give inspiration til aktiviteter og dialog i fritidscentre. 

Red Barnet - Sikkerchat

En række undervisningsforløb målrettet indskoling, mellemtrin og udskoling om emner som f.eks. konflikter, mobning, flirt og forførelse på nettet samt sprogbrug.

Se forløbene på redbarnet.dk

WiFive 

Et samarbejde mellem TDC Group og Danske Skoleelever målrettet mellemtrinnet med det formål at styrke det digitale fællesskab. Der er mulighed for at tage et digitalt kørekort eller følge et af de fire forløb. 

Se mere på Wifive.dk

Det kriminalpræventive råd (DKR)

Der er flere gode materialer og forløb på dkr.dk. Dog fremhæver vi rapporten "Når unge begår kriminalitet på nettet". Den kan give et godt grundlag for en diskussion om hvordan man begår sig og hvad der faktisk måske endda er ulovligt. 

Se opsamlingen på rapporten på dkr.dk

DR Ultra - Klassen

"Klassen" er en serie, der behandler mange af de udfordringer og spørgsmål de unge står med i dag. Ikke kun om digitale udfordringer, men om mange af de ting der rører sig i de unges liv. 

Bliv inspireret af emnerne der tages op eller se den sammen. 

Find videoerne på dr.dk

 

Del indhold