Sådan vurderer du en app

Apps kan vurderes ud fra mange parametre. Vi ser på læringspotentiale, indhold og brugervenlighed for at kvalificere de apps, der anvendes derhjemme.

Vurdering af en app kan virke omsonst, men der er flere årsager til, hvorfor du som forælder alligevel bør gøre det.

Først og fremmest er det en god ide at være bekendt med, hvad det er for nogle apps barnet har til rådighed, og om de er passende i både sværhedsgrad og i forhold til barnets alder.  

Ved at vide hvilke apps, der optager barnet, er det nemmere at indgå i en dialog om hvad der foregår på skærmen. En udfordring, der er svær at overkomme, hvis ikke barnet vænnes til, at voksne har interesse i deres digitale verden, fra de er helt små. 

Det er svært at gøre evaluering af en app til en videnskab. Fokus og vægt kan placeres forskelligt i de nedenstående kategorier fra gang til gang, så det er i høj grad op til den enkelte at vurdere en apps relevans efter gennemgang af evalueringskriterierne.

 

Lad altid den sunde fornuft råde, når du skal vurdere, om dit barn skal have adgang til en app. Sørg for på sigt at lære barnet selv at vurdere om en app har værdi eller om den er spild af tid og måske penge.  

Se et udvalg af apps vi har vurderet på siden Anbefalede apps

Gratis apps – Skidt og kanel

Muligheden for at hente gratis apps er altid fristende og kan i mange tilfælde være fint, men der er ofte ulemper forbundet med de gratis apps da de:

  1. Ofte indeholder reklamer
  2. Ofte er begrænset i funktionalitet, der låses op ved køb
  3. Ofte indeholder licensbetingelser med begrænsninger. Må ofte kun benyttes privat
  4. Ofte sælger dine data til tredjepart

En god huskeregel er, at hvis en app er gratis, så er du ofte produktet der handles. Dermed ikke sagt, at alle gratis apps er dårlige – Vi skal bare være opmærksomme på at intet er gratis. De gratis apps giver ofte god mulighed for at prøve en app, og vurdere om et køb er berettiget efterfølgende.

Det er op til jer, at vurdere og sortere i hvilke af de mange apps i vælger at benytte og hvorfor. Ovenstående evalueringskriterier giver et godt udgangspunkt for at kunne vælge til og fra.

Læs mere i artiklen "Gratisspil skaber ikke afhængighed – men de er uigennemsigtige forretningsmodeller" på videnskab.dk

Del indhold